Již tuto neděli  odstartuje na pardubickém dostihovém závodišti v pořadí  123. Velká pardubická s Českou pojišťovnou.
O velkou bitvu a napětí se postará  jedenadvacet koní. Štěstí však může mít pouze jeden. Letošní ročník bude výjimečný i díky vysoké účasti zahraničních žokejů.

Hlavní je dorazit 
ve zdraví do cíle

„Osobně jsem rád, že tu mezinárodní konkurence je. Zvyšuje se tím prestiž Velké pardubické. Ti, co přijedou ze zahraničí, jako například francouzský Shalimar Fromentro, což je výborný crossový kůň, by mohli v letošním dostihu hrát nějakou roli," pravil žokej a dvojnásobný vítěz Velké pardubické z let 2006 a 2008 Josef Bartoš, který by v neděli rád skončil společně s Trezorem do třetího místa.
„Budu samozřejmě spokojen, když dojedu v pořádku do cíle. Kdybych se umístil mezi prvními třemi, potvrdily by se jenom Trezorovy vysoké kvality. Velká pardubická je však hodně o štěstí. Je to velmi náročný dostih a může se stát řada nepředvídatelných věcí," uvedl Josef Bartoš.

A koho na příčky nejvyšší v současné době tipují bookmakeři sázkových kanceláří? Shodují se jejich názory s těmi, co už si stačili na letošní 123. ročník Velké pardubické s Českou pojišťovnou vsadit?

Bookmakeři se  shodují se sázkaři

„Sázkaři se na to zatím dívají stejně jako bookmakeři a favorizují tři koně, které už ve Velké pardubické předvedli kvalitní výkony. Jde o loňskou vítězku Orphee des Blins, kterou pojede žokej Jan Faltejsek, Trezora s žokejem Josefem Bartošem a samozřejmě  Tiumena v sedle s Josefem Váňou starším. Ze zahraničních účastníků by mohl do souboje o nejvyšší příčky promluvit Shalimar Fromentro, ale ani ostatní nesmíme podceňovat," informoval náš Deník bookmaker Jaroslav Zawojski.

(mar, har)