Se stejným problémem se totiž v minulých dnech potýkali řidiči také na „únikové" trase přes rosický most. Jenže ouha – fronty aut tam byly daleko větší a kvůli nefunkčnosti semaforů zde vládl dopravní chaos!

„Tato situace se zde za poslední dobu opakovala již několikrát. Pokud obě strany nájezdu na most neřídí semafory, není možné regulovaně a v pohodě most přejet. Řidiči z jedné strany mostu nevidí na ty druhé, a tak se kolikrát potkají až nahoře na mostě a tam se míjejí o milimetry," řekl včera našemu Deníku jeden z řidičů, kteří tam téměř denně projíždějí.

Před mnoha lety se most přejížděl bez semaforů, postupem času, kdy zde zhoustla doprava, byly ke vjezdům na most dopraveny mobilní semafory. Ty však nikdy nevydržely fungovat dlouho. Zloději si k nim totiž navykli chodit pro baterie…

Závadu je potřeba ihned oznámit

„Poté jsme se tedy rozhodli, že tam umístíme semafory stabilní, tedy napevno. Ty už fungují spolehlivě. Může se ale stát, že se vypálí baterka a semafory tím přejdou do režimu oranžového blikání. To se stává i ve městě, jenže tam máme ihned zpětnou vazbu například od řidičů MHD, a tak můžeme závadu neprodleně odstranit. Na rosickém mostě se ale musíme spoléhat na to, až nám tento problém někdo ohlásí. MHD tam nejezdí a ani my tam nemůžeme dělat každý den kontrolu, zda semafory fungují. Vyzýváme tedy tímto řidiče, kteří by si této závady všimli, aby vyrozuměli pardubický odbor dopravy," uvedl šéf zmíněného odboru pardubického magistrátu Vladimír Bakajsa.