Město Pardubice bude na dálnici D11 lépe značené. Takový je výsledek jednání vedení Pardubického kraje s generálním ředitelem silnic a dálnic České republiky Davidem Čermákem.

„Po více než hodinovém jednání mi pan ředitel přislíbil osobní podporu při dokončení dálničního značení města Pardubice z Prahy," uvedl náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek.

Pouze čtyři směrové značky

Současná situace totiž podle náměstka hejtmana není zdaleka ideální.
„Dnes je naše krajské město na D11 pouze na čtyřech směrových značkách, které za Poděbrady končí. U odbočky na Lázně Bohdaneč byly Pardubice vymazány kvůli hluku při průjezdu kamionů lázeňským městem a poprvé se objevují až u Opatovic. Chtěli bychom, aby značka Pardubice byla umístěna již v místě křižovatky pražského okruhu a D11 a zároveň by měla být doplněna směrová značení na vlastní trase. Myslím, že je naprosto správné, aby lidé z pražského okruhu trefili po dálnici  do našeho krajského města," podotkl Roman Línek.
Generální ředitel David Čermák podporuje také zavedení sto desetikilometrové rychlosti na čtyřproudové komunikaci I/37, která by měla být v následujících měsících spuštěna v úseku Hrobice – Ohrazenice a časem na celé trase mezi Hradcem Králové a Pardubicemi.

Absurdní přestavba dálnice D1

„Pochopitelně jsme probírali i neuspokojivý stav přípravy R35 a upozorňoval jsem pana ředitele na absurditu, kdy spouštěné  rekonstrukční práce na dálnici D1 při neexistenci R35 určitě silně zkomplikují dopravní situaci v Pardubickém kraji. Za dobrou zprávu považuji, že po ukončení veřejné soutěže se nákladem 67 milionů letos začne rekonstrukce nadjezdu u Parama. Na druhou stranu se stále nedaří získat finanční krytí připraveného a velmi potřebného  obchvatu Chrudimi," informoval o dalších novinkách v dopravních stavbách Roman Línek.
Oba účastníci schůzky se prý dohodli na další pravidelné komunikaci nad uvedenými tématy.