Trestní oznámení na něj podal podnikatel, kterému si měl říct o půlmilionový úplatek! Alespoň to tvrdí sám podnikatel. Policie ovšem zná jeho identitu.

„Zatím nebylo zahájeno trestní stíhání, věc je v šetření. Víc opravdu nemůžeme říct,“ sdělila mluvčí celorepublikové kriminálky Pavla Kopecká.

Na podezření z korupce pracuje královéhradecká expozitura Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality.

Ředitel hlineckého „finančáku“ Bis obvinění z požadování půlmilionového úplatku odmítá. „To, že bych požadoval úplatek, je naprostá lež. Jak je možné, že o tom nic nevím, a dozvídám se o něčem takovém od novinářů, potažmo od policie?“ kroutí hlavou Bis.

Vyšetřování je na samém počátku. Policie má měsíc na to, aby buď zahájila stíhání, záležitost odložila, nebo požádala státního zástupce o prodloužení vyšetřování.

I lživé nařčení je podle slov Bise na tak malém městě likvidační. „Lidé si pak řeknou, na každém šprochu, pravdy trochu. A to, že mě potom policie očistí, už v novinách nenapíšete. Všechno zůstane u lživého nařčení,“ řekl Bis.

Nevyloučil, že se mu někdo chce mstít. „Počkáme, s čím přijde policie. Zatím jsme si jenom dohodli schůzku. Teď vůbec o ničem nevím,“ dodal.

V práci byl v pondělí, jak tvrdí, poprvé po třech týdnech. Ležel v nemocnici, kde se podrobil operaci.

„To snad ani není možné,“ kroutila hlavou na hlineckém náměstí žena, jež se představila jako Lada Hromková.