Od pramene k moři

„V ní se kraj jako signatář Memoranda o Labské cyklotrase bez bariér připojuje k projektu Labská cyklotrasa od pramene k moři bez bariér a bude podporovat vznik bezbariérové trasy v koridoru řeky Labe a souvisejících služeb pro handicapované," informovala náš Deník Zuzana Nováková z oddělení komunikace kanceláře hejtmana Pardubického kraje.

Občanské sdružení už má také dohodu s Klubem českých turistů o spolupráci při značení a optimalizaci vedení Labské cyklotrasy.

Logo Labská stezka bylo přihlášeno k registraci jako kombinovaná ochranná známka na Úřadu průmyslového vlastnictví.

Část je hotová

„Dohoda tvoří rámec spolupráce a počítá se, že se k ní postupně připojí všechny dotčené kraje a většina měst na Labi. Část této stezky v našem kraji je již hotová, a to i za přispění Pardubického kraje od západní hranice Pardubic až po Kunětickou horu," řekl náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek.

Krajský radní pro cestovní ruch Miroslav Stejskal vidí v cyklotrase další potenciál: „Projekt Labská stezka usnadní také bezmotorové cestování handicapovaným spoluobčanům a umožní jim poznat krásnou přírodu podél Labe," dodal radní.