Průtah Pardubicemi od Zborovského náměstí po Dům služeb na Masarykově náměstí a Teplého ulici čeká v příštím roce modernizace. Odhadovaná cena je více než sto milionů korun. Spolu s opravou silnice by se měly zlepšit i podmínky pro cyklisty. Informoval o tom náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek.

„Současně se bude opravovat také Teplého ulice směrem na Duklu. Mělo by se jednat o kompletní výměnu zničeného povrchu těchto silnic, kde jezdí asi dvacet tisíc aut denně," uvedl Roman Línek.

Jednání s městem

„Na podzim budeme jednat s městem, jak tam lépe vyřešit cyklistickou dopravu. Silnice je totiž kraje a chodníky města. Navíc jsou tam obchody, které potřebují zásobování, a je potřeba najít kompromis," dodal náměstek hejtmana.

Předpokládaná cena se podle Línka může výběrovým řízením snížit o pětadvacet až třicet procent. Většinu nákladů by měla pokrýt dotace z Evropské unie, projekt již byl schválen. Silnice by se mohly začít opravovat v březnu 2013.

Rekonstrukce naváže na opravu Wonkova mostu, jež byla provedena před několika lety. Tehdy stála asi 250 milionů korun. Podle Línka by se mohl opravit také úsek od Wonkova mostu kolem pardubické univerzity až k obchodnímu centru Globus.

„Nyní je to v jednání a já věřím, že se nám podaří získat dotaci z Fondu dopravní infrastruktury. Pokud vše dobře dopadne, mohl by tento úsek získat nový povrch v roce 2013," doplnil náměstek hejtmana.