Pardubické nemocnici chybí kolem dvaceti sester a deseti lékařů. V porovnání s jinými zdravotnickými zařízeními v republice na tom není až tak zle. Možná i díky tomu, že přijímá posily ze zahraničí.
Situaci ve všech pěti nemocnicích v kraji popsal Pavel Kožený, vedoucí oddělení komunikace a marketingu společnosti Nemocnice Pardubického kraje.

„Podobně jako většina zdravotnických zařízení v České republice řešíme problémy s nedostatkem zdravotnických pracovníků. Všude chybí prakticky všechny kategorie ošetřovatelského personálu a samozřejmě lékaři. Situaci v naší společnosti by v tuto chvíli vyřešil nástup zhruba 50 lékařů a 70 nelékařských zdravotnických pracovníků v souhrnu pro všech pět pracovišť – nemocnic," uvedl Pavel Kožený. Společnost Nemocnice Pardubického kraje má v tuto chvíli celkem asi 4500 zaměstnanců.

Lákají na náborové příspěvky

Počet zahraničních lékařů pracujících v nemocnicích kraje se pohybuje v řádu desítek. Spektrum národností je pestré. Nejčastěji se jedná o Slováky.

„Pracují u nás ale i lékaři z Ukrajiny, Ruska, Egypta, Portugalska, Německa, Jemenu a z dalších zemí," doplnil Pavel Kožený. Lékař podle jeho slov musí zvládat komunikaci s pacientem i personálem v běžném provozu. Žádná jazyková bariéra prý nesmí vzniknout.

Realita ale může být jiná a k zádrhelům občas dochází. Situaci pak nejčastěji zachraňují sestry. „Pokyny paní doktorky mi musely tlumočit porodní asistentky. Češtině paní doktorky, která byla zřejmě Ruska nebo Ukrajinka, jsem moc nerozuměla. Ale musím podotknout, že asistentky byly profesionální a zároveň velice milé, takže vlastně nevznikl žádný problém," svěřila se žena, která rodila v jedné z nemocnic kraje pod dohledem lékařky-cizinky. Jméno si nepřála zveřejnit, ale redakce ho má k dispozici.

Společnost Nemocnice Pardubického kraje se snaží nalákat nový personál různými způsoby.

Absolventi odchází mimo obor

„Nabízíme nejrůznější pobídky typu náborových příspěvků, pomoci při ubytování, podpory při celoživotním vzdělávání," řekl Pavel Kožený. Pozornost nemocnice zaměřují i na školy, kde studentům nabízí stáže a praxe. Dokud ale do systému nepřijde více peněz na odměňování a nebude zajištěn větší počet studentů zdravotnických oborů, nic se zřejmě nezmění.

Velké množství nynějších čerstvých absolventů stejně odchází úplně mimo svůj obor. Podle údajů Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče letos nastoupilo po studiu do praxe jen 28 procent zdravotnických asistentů.

Mladí lékaři a zdravotní sestry zase často podléhají lákavým nabídkám ze zahraničí. Zdravotní sestra v Německu si prý může vydělat přes 50 tisíc korun měsíčně.

V České republice nastupuje sestra s bakalářským studiem za plat okolo 16 tisíc korun.