Město Pardubice bude v letošním roce dotovat provoz letního kina částkou 600 tisíc korun.

Žádosti vyhověli

Pro další sezony vypíše koncesní řízení, z něhož by měl vzejít provozovatel letního kina na několik let.
„Poptávkové řízení, kterým jsme chtěli kvantifikovat cenu za provoz letního kina po dobu prázdninových měsíců, jako orgán veřejné správy vyhlásit nemůžeme. Můžeme vybírat ze tří variant veřejné soutěže. Ať bychom zvolili grantové řízení, koncesní řízení nebo formu zadání zakázky malého rozsahu, k závěru bychom se nedostali dříve než koncem května," řekl náměstek primátorky František Brendl. „Tím bychom ohrozili letošní sezonu. Žádný provozovatel by zřejmě nebyl schopen do července zajistit promítání," dodal náměstek.
Proto zastupitelé rozhodli, že letos vyhoví žádosti společnosti Cinema Time a provoz kina podpoří částkou, o kterou provozovatel žádal.

Chtějí vypsat řízení

„Co nejdříve vypíšeme koncesní řízení, z něhož by měl vzejít provozovatel letního kina na další sezony," sdělil František Brendl. „Vítěz tak bude mít dostatek času dobře se připravit na novou sezonu," prohlásil náměstek.

„Jsme rádi, že u zastupitelů nakonec zvítězil zdravý rozum. Potěšila nás i informace  náměstka primátorky Brendla, že by se po skončení úprav Tyršových sadů mohlo letní kino na původní místo vrátit," řekl Deníku promotér letního kina Jan Motyčka.