„Snažíme se, aby si děti léto skutečně užily a měly možnost různých aktivit," popsala prázdniny v domově Kateřina Fialová.

NA VODU I NA TÁBOR

Letošní výlet na řece Otavě nebyl pro děti z dětského domova zdaleka tím posledním. „Letos jsme chtěli, aby si děti vyzkoušely i něco jiného, než jenom výjezdy 
s domovem. Proto se mohly účastnit i klasických táborů s ostatními dětmi," vysvětlila ředitelka Kateřina Fialová. Tábory si děti vybíraly spolu se svými tetami. „Léto je finančně vždycky poměrně náročné," informovala náš Deník ředitelka.

Sjezd řeky byl netradičním a zároveň adrenalinovým zážitkem. „Několikrát jsme se převrhli, voda byla pěkně studená," vybavil si Patrik, který se výletu účast-nil. Vanesa zase vzpomínala na krajinu, kterou pluli. „Jediné, co to kazilo, byli komáři," podotkla Vanesa.

Na výpravě se spalo pod stanem a dokonce ani ti nejmenší se nebáli. „Všichni to dobře zvládli, i když to bylo fyzicky opravdu náročné," nechala se slyšet Kateřina Fialová. Každý večer museli výletníci postavit stany a ráno je opět rozložit. „Naštěstí jsme stany neměli na lodích, vezly se auty," vysvětlila ředitelka.

AŽ DO LONDÝNA

Jedna z dívek žijících v domově se díky nadaci Terezy Maxové v srpnu podívá na čtrnáct dní do Londýna.

„Náš domov se na tom bude podílet kapesným, pojištěním a dalšími nezbytnými výdaji," doplnila ředitelka dětského domova Kateřina Fialová.