Vicehejtman Roman Línek a jeho žena Šárka, právnička, včera zareagovali na kauzu zavezeného jezera v Mikulovicích, kterou Deník zveřejnil a v současné době ji projednává i Okresní soud v Pardubicích.

Místo žab jsou teď odpady


V případu jde o to, že firma Elzet měla nechat zasypat odpadem velkou část tříhektarového jezírka, které vzniklo přirozeným zatopením původního ložiska cihlářské hlíny. Pod navážkou stavební suti měly uhynout stovky žab a dalších chráněných živočichů.

Právník Centra pro podporu občanů sdružení Arnika Lukáš Matějka, který v této kauze pomáhá mikulovickým občanům, tvrdí, že na začátku záměru, na jehož konci je zavezení mikulovického jezera odpady, stála společnost PPS s jednatelkou Šárkou Línkovou.

„Tyto nepravdivé spekulace poškozují naše dobré jméno,“ shodují se manželé Šárka a Roman Línkovi. „Nikdy jsem nefigurovala žádným způsobem ve firmách PPS či Skládka Elzet,“ říká Šárka Línková. Dodává, že byla pouze od roku 1994 do 6. března 1997 jednatelkou společnosti ESSOR s.r.o., která se možností využití této lokality pro skládkování, v souladu se všemi zákony a předpisy, zabývala, ale nerealizovala ji.

Z firmy odešla již v roce 1997


„V březnu 1997 jsem svou činnost výmazem z Obchodního rejstříku ukončila a s dalšími aktivitami v této lokalitě jsem neměla nic společného,“ popisuje dál Šárka Línková. Ve stejné době ještě Roman Línek nezastával v Pardubicích žádnou veřejnou funkci. „A už vůbec jsem nebyl – jak pan Matějka v článku říká, tehdejším hejtmanem. Tím jsem se stal na podzim roku 2000,“ doplnil Roman Línek.

Manželé Línkovi dodávají, že ti, kdo chtějí, si mohou všechny uvedené údaje ověřit na internetu ve výpisu z Obchodního rejstříku.