Honza Mayer pořádá Maddox Open Air v areálu mezi hojně navštěvovanými písníky šestým rokem. Podle jeho slov se však na jejich stále úspěšnější akce nabalují i další pořadatelé, neváhá je označit za nelegální.

„Na druhé straně písáků si udělají nějakou soukromou party, něco jako CzechTech, na soukromém pronajatém pozemku. S tím my nemůžeme nic udělat a nevím jestli i město, možná proto chce vytvořit novou vyhlášku. Problém je v tom, že tito lidé akce pořádají blízko vesnic a se zvukovými systémy, které neodpovídají normám. Ženou to přímo na ně,“ říká Honza Mayer.

„My máme pronajatý zvuk, který stojí řádově několik milionů korun, ale přes počítač se seřídí tak, aby nešel x kilometrů pryč někam jinam. Takže od nás by tento problém neměl být. Ale bohužel se svážíme s těmito ,zlobivými’.“

VÍCE O CHYSTANÉM OPATŘENÍ PŘELOUČSKÉ RADNICE ČTĚTE ZDE

Pořadatel tak doufá, že se s městem i nadále domluví na rozumné spolupráci a zákaz se dotkne pouze nepovolených a špatně zajištěných akcí, které obtěžují okolí.

Přeloučská radnice zpřísnila pořádání hudebních venkovních produkcí od letošního roku. Stížnosti ale přetrvávají, a to i formou petic. Na příští letní sezonu tak zřejmě dojde na jejich úplný zákaz novou vyhláškou.