Dokončit nové muzeum se totiž rozhodla zcela bez dotací, tedy z vlastního rozpočtu.

Původní projekt byl vyčíslen na sto milionů korun a takovou dotaci není podle místostarosty města Ivana Moravce reálné získat. „Dotace budeme mít maximálně na vzdělávací akce, možná získáme nějakou částku na knihovnu. Postupně opravíme jedno patro v objektech čísel popisných 25 a 26, které budou v budoucnu sloužit jako městské muzeum. Nebude to ale žádná velikášská akce," nechal se slyšet místostarosta.
Pár let ještě výstavba nového muzea podle něj určitě potrvá.

Přeloučská radnice zrušila městské muzeum, které sídlilo v Divišově vile v Nádražní ulici, v roce 1991, tedy před více jak dvaceti lety.

Muzeum vystavuje 
i bez prostor. Zatím

Divišovu vilu si poté pronajala Diakonie Českobratrské církve evangelické. Asi před šesti lety zchátralou budovu opustila a město ji prodalo.

Muzeum pak našlo nové útočiště v prostorách přeloučského kulturního a informačního centra na Masarykově náměstí. Právě tam je v současné době k vidění výstava věnovaná letošnímu sedmdesátému výročí druhé světové války.

Muzejní depozitář je nyní schovaný ve sklepě jedné z budov ve městě a čítá velké množství předmětů a listinných dokladů.