Vrtkavá Štěstěna se usmála na Miloslava Michálka. Ten se stal výhercem společné soutěže Pardubického deníku a Magistrátu města Pardubic k Pernštejnskému roku o čtvrtletní předplatné našeho listu.
V redakci Pardubického deníku na třídě Míru mu jej slavnostně předal Miroslav Janovský z tiskového úseku Magistrátu města Pardubic a šéfredaktor Pardubického deníku Tomáš Dvořák.

Miloslav Michálek neměl jen „kliku". Také správně odpověděl na otázku, kde se nachází nejstarší ženský akt českého výtvarného umění a kdo je autorem jeho novodobého reliéfu. Jedná se o renesanční vyobrazení Fortuny Volubilis na zdech pardubického zámku od neznámého autora. Tvůrcem novodobého reliéfu je pak akademický sochař Bohumil Eliáš mladší.

„Povědomí o pardubickém zámku mám. Chodím sem pravidelně na aktuální výstavy a jednou ročně se svým šestnáctiletým vnukem Janem, aby věděl, co je tu nového. Přiznám se ale, že mi v soutěži trochu pomohl i internet," konstatoval Miloslav Michálek.

„Určitě osobně navštívím i některou z akcí Pernštejnského roku," uvedl muž, který v Pardubicích žije už téměř půl století. „Zajímá mě, co se ve městě a jeho okolí děje. Proto  rád čtu Pardubický deník. Mám radost, že už si ho nyní nebudu muset kupovat nebo číst na internetu a bude mi denně přicházet do schránky," podotkl šťastný vítěz.

„Od té doby, co jsem v důchodu, je čtení Pardubického deníku mým ranním rituálem. A pak na mne čeká pejsek, se kterým se pravidelně vydáváme na procházku," dodal Miloslav Michálek.