Na malé i velké návštěvníky se těší Michal Nesvadba, Inka Rybářová a kapela 5Angels.

Za dětmi přijede i nesmrtelný Igráček se svou dílnou, a tak si může každý vyrobit vlastní verzi slavné hračky.
Tradiční vystoupení oblíbeného dětského baviče Michala Nesvadby doplní autogramiáda s dětmi.

Sportovní nadšenci přivítají možnost vyfotit se s hokejisty HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a fandové kreslených pohádek zase s velikým maskotem Snoopym.

Všichni se mohou těšit na popleteného klauna Ferdu v jeho africkém dobrodružství, pohádky Divadýlka Mrak nebo komické kusy šermířského divadla Fortis.
Pro děti je připravena celá paleta nejrůznějších soutěží, ve kterých mohou prokázat zručnost, vtip i znalosti.

Každý soutěžící bude odměněn

Každý statečný soutěžící bude odměněn. V dětském obchůdku dostane za získaná razítka dárečky a sladkosti podle výběru v hodnotě celého dětského vstupného.
Na závěr 14. Dětského RWE super dne budou slosovány všechny odevzdané soutěžní karty. Dva šťastní vítězové vyhrají zájezdy do Legolandu a pro dvacet pět dalších jsou nachystány zajímavé ceny.

Indiánská vesnice i chemická laboratoř

Doprovodný program Dětského RWE super dne je letos opět o něco bohatší než v loňském roce. Kromě velkého počtu houpaček a skákacích hradů zdarma bude připravena spousta osvědčených atrakcí: malování na tváře, fotbálky, zahradní železnice, laserová střelnice, indiánská vesnice, chemická laboratoř a vizážistický salon Střední průmyslové školy chemické, ZOO Dvůr Králové nad Labem, projížďky v kočáře k Taxisu a mnoho dalšího.

Návštěvníci mohou také vyzkoušet aqua zorbing, moderní koloběžky nebo bubble fotbal. Vstup je pro děti od tří let 50 korun, pro dospělého 70 korun. Lístky lze zakoupit na místě nebo v předprodeji v Informačním centru na pardubickém náměstí Republiky.

Na dětský den pěšky či na kole

„Doporučujeme vypravit se na Dětský RWE super den pěšky nebo na kole. Každý, kdo chce šetřit životní prostředí a zároveň udělat něco pro své zdraví, za to dostane u vchodu dárek," zdůrazňuje jednatelka pořádající agentury Czech marketing Gabriela Čebišová.

Výhodou je i kyvadlová doprava zdarma. „Autobusy odjíždí každých 20 minut z hlavního nádraží," podotýká Gabriela Čebišová.