Chcete poznat zajímavá historická místa trochu jinak?

Tak se dnes zúčastněte Hradozámecké noci, jejímž cílem je představit památky v netradiční době s neobvyklým programem jako místa, co jsou neustále živá a na která má smysl se vracet.

Kunětická hora: Rumburakův hrad

Kunětická hora se tak dnes večer promění v tajuplný Rumburakův hrad.

„Všechno se zde dnes bude točit kolem Arabely a dalších postav z populárního televizního seriálu," prohlásil kastelán hradu Kunětická hora Miloš Jiroušek.

Lampionový průvod z parkoviště na Rumburakův hrad odstartuje ve 20 hodin pohádkově laděnou Hradozámeckou noc. „Jejím hlavním lákadlem bude jedinečná výstava desítek kostýmů a rekvizit ze seriálu Arabela, který se tu na sklonku sedmdesátých let filmoval," sdělil kastelán.

„Na zeď palácového nádvoří budeme promítat vybraný díl seriálu, v němž se objevuje Kunětická hora. Účastníky Hradozámecké noci pozdraví Ondřej Kepka, představitel Honzíka. Na návštěvníky čeká i malé kreativní překvapení, spojené s párem nejznámějších rekvizit," nastínil program Miloš Jiroušek.

Noční prohlídky zpestří tanec a zpěv

Zajímavý program nachystali na sobotní Hradozámeckou noc také na choltickém zámku. „Při nočních prohlídkách zámku potkáte zajímavé osobnosti z historie Choltic. V kapli svatého Romedia se bude zpívat, v sále tančit a dokonce se můžete podívat i do prostor veřejnosti jinak nepřístupných," poznamenal kastelán Lukáš Rychtecký a dodal, že dnešní akce bude v Cholticích trvat od 19 do 23 hodin.