Pouť zahájí Farmářské trhy. Návštěvníci se zde budou moci bavit až do 20 hodin.

Rodinná akce

Zábava je připravena pro celou rodinu. Nebudou chybět jak kulturní či jiná vystoupení, tak soutěže pro malé i velké. Hrát se bude i o zájezd.

Součástí pouti bude například vystoupení kouzelníka, dětský koutek a divadlo, ukázky agility, projížďky kočárem a na ponících, prezentace zvířat ZOO ve Dvoře Králové nad Labem, autogramiády pardubických hokejistů a královéhradeckých fotbalistů, módní přehlídka návrhářky Dominiky Sedláčkové, wellnes stan nebo miniautosalon.

Je libo pivo?

Den určitě zpestří Pivní festival s produkty více než deseti pivovarů. Milovníci tohoto moku budou moci ochutnat piva klasická, nealkoholická i speciály, tedy piva ochucená.
Třetí částí programu bude rodeo show. Pardubice jsou totiž další zastávkou pro Prorodeo Tour 2012. Kovbojské soutěže budou pokračovat ještě v neděli.

Nad Slovenským dnem – Dnem regionů, jehož program začíná ve 14 hodin, převzaly záštitu hned tři osobnosti české politické scény – ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský, předseda Asociace krajů České republiky Michal Hašek a hejtman Pardubického kraje Radko Martínek.

Připraveno bude devět dostihů, hlavním z nich bude třetí kvalifikace na 122. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou. Letos se přihlásilo téměř šedesát koní z domácích i zahraničních stájí.
Předchozích dvou kvalifikačních dostihů se dokonce zúčastnili angličtí žokejové a vítězové legendárních dostihů v Liverpoolu a Cheltenhamu. Atraktivní podívaná se očekává i tentokrát.
Divákům budou k dispozici kryté tribuny. Děti do 15 let a senioři nad 65 let mají vstupné zdarma.  

Iveta Koubková