„Směrovky umístěné nově na speciálních sloupcích budou lákat návštěvníky především ke zvelebeným lokalitám," uvedla Pavla Kosíková z tiskového úseku Magistrátu města Pardubic.

„Plánovanou druhou etapu revitalizace zastaralého navigačního systému, která přijde radnici na necelých 320 tisíc korun, schválili městští radní," podotkla Pavla Kosíková.

„Díky novému značení pozveme návštěvníky Pardubic nenásilnou formou do parku Na Špici i Tyršových sadů. Tyto zelené plochy jsou dnes – stejně jako například historické centrum s třídou Míru – reprezentativními lokalitami města. Park Na Špici bude v srpnu navíc srdcem Olympijského parku Pardubice 2016, který připravujeme u příležitosti letní olympiády v brazilském Riu. Zajištění kvalitní navigace k němu je pro nás v podstatě povinností," nechal se slyšet primátor Pardubic Martin Charvát.

Směrovky podle něj navedou turisty také k pravému břehu Labe a upozorní i na nové aktivity ve městě, jako jsou například Natura Park v blízkosti aquacentra.

52 směrových šipek

Druhou etapu instalace, která zahrnuje devět sloupků s 52 směrovými šipkami, zajistí Služby města Pardubic.

„Tato městská společnost prováděla v roce 2014 i první etapu řešení nového navigačního systému pro pěší – 11 nových sloupků se 70 směrovými ukazateli zlepšilo orientaci návštěvníků města především na hlavní ose od vlakového nádraží k městské památkové rezervaci v centru," uzavřela Pavla Kosíková.