„Pozemky na stadionu jsme získali do vlastnictví před rokem. Do té doby jsme se nemohli účastnit různých regionálních programů a získat tak finanční prostředky na větší projekty. Nyní by se to mělo změnit," objasnil starosta Holic Ladislav Effenberk.

Odborná komise

I proto vznikla odborná komise, která se možnými úpravami sportovního areálu zabývala a na základě jejich návrhů byla vypracována studie. Zahrnuje například rekonstrukci hlavní tribuny a stánku s občerstvením, zastřešení dvou tenisových kurtů, vybudování multifunkčního hřiště či dráhy pro in-line bruslaře podél celého stadionu. „Vzali jsme v potaz i výsledky loňské ankety Moje Holice, ve které lidé mimo jiné navrhovali, co jim ve městě chybí," vysvětlil místostarosta Holic Vítězslav Vondrouš.

Občané postrádají plavecký bazén, zimní stadion či skatepark. „Žádnému navrhovanému projektu neříkáme ne. Je však nutné určit, čím bychom měli začít a co naopak můžeme nechat na pozdější dobu. Navíc pro plavecký bazén či ledovou plochu by byly vhodnější větší prostory," objasnil Vítězslav Vondrouš.

Bazén je nezajímavý

Zástupci Holic se radí i s ostatními městy. „Zjišťovali jsme finanční nákladnost i způsob, jak co nejefektivněji některá sportoviště využít. Dozvěděli jsme se, že samotný plavecký bazén je pro lidi nezajímavý. Raději pojedou do aquacentra, kde jsou i tobogány či vířivky," řekl Ladislav Effenberk.

Výsledná podoba a umístění sportovišť tak rozhodně ještě nejsou konečná.

Nyní záleží na zastupitelstvu města, které by mělo úpravy stadionu projednat na svém zasedání v pondělí 23. června.

Martina Kynclová