„Nadace pro rozvoj Pardubic upravila dosud nevyužitou část plochy po bývalých jatkách,“ uvedla tisková mluvčí Magistrátu města Pardubic Nataša Hradní.

Parkovací místa budou přístupná jen příležitostně.

„Pardubice, podobně jako jiná velká města, trpí nedostatkem parkovacích míst. Dvojnásob to platí v době, kdy se v Tipsport aréně hraje hokej nebo je pronajata pro velkou kulturní akci. Proto jsme se s nadací dohodli na úpravě pozemku, který zatím čeká na finální využití. Nejde o klasické parkoviště, ale odstavnou plochu, která bude využívána pouze příležitostně,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Nové parkoviště najde využití již tento týden. „V následujících dnech plochu budou moci využít například motorizovaní návštěvníci utkání turnaje Carlson Hockey Games 2018,“ uvedla Hradní.

PLOCHU UPRAVILI KVŮLI ŠPATNÉ PŘÍSTUPNOSTI
Aby parkoviště vedle Tyršových sadů mohlo vzniknout, musel vlastník tento pozemek nejprve upravit. Změnami prošla především část plochy, na niž nebylo dosud možné najíždět. „Zpevnili jsme ji a pozemek ohraničili kameny tak, aby motoristé nemohli najíždět na zelené plochy v sousedství. Odstavnou plochu má ve výpůjčce Rozvojový fond Pardubice,“ informoval správce Nadace pro rozvoj Pardubic Jiří Čáň.

„Pozemek, který je v majetku městské nadace, vznikl po demolici jatek v centru Pardubic v roce 2016 a je zatím nevyužitý. V budoucnu by měl být součástí rozsáhlé přestavby této části města, včetně Letního stadionu,“ dodala Hradní. (las)