„Musíme přesvědčit ministerstvo, že je tato budova prioritou. Bojujeme o částku 200 milionů korun," uvedl ředitel pardubického úřadu práce Petr Klimpl.

Pro 190 úředníků

Nová budova by měla být pro 190 úředníků a původně měla stát přes 250 milionů.
„Požadovaná částka byla zhruba o 50 milionů snížena, mělo by tam totiž být menší vzdělávací středisko, než jaké bylo původně plánováno," řekl Petr Klimpl s tím, že se zatím jedná jen o vizi a projekt dosud předělaný není.

Nový pardubický úřad práce měl stát v bývalých Masarykových kasárnách na místě, kde bylo fotbalové hřiště. Desetinu kasáren vlastní stát, zbytek získalo město. Cílem je koncentrovat všechny pobočky úřadu práce na jedno místo a zároveň vystavět nové školicí centrum.

Dva objekty

Stavbaři by měli postavit dva dvoupodlažní objekty. V přízemí nového úřadu práce je naplánováno kontaktní pracoviště pro jeho klienty, v patrech mají být odborná pracoviště krajské pobočky, zasedací místnosti či kanceláře vedení úřadu. Školicí středisko se má propojit s hlavní budovou.

Platné stavební povolení získal projekt už v říjnu loňského roku a tehdy se mluvilo o tom, že by mohl být dokončen do listopadu roku 2015. Jenže pak zhotovitel odstoupil od smlouvy, jelikož by prý nebyl schopen zakázku v daném termínu realizovat.