„Jsme moc rádi, že právě naši bubeníci ze školy SVÍTÁNÍ budou mít tu čest slavnostně zahájit Cestovatelský festival, na který dorazí celá řada známých cestovatelských osobností, jako je například Jakub Vágner, Ladislav Zibura, Václav Šilha a mnozí další. Určitě i osobně na některou z akcí letošního ročníku zavítám," řekla ředitelka Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ Miluše Horská, jež je nyní také 1. místopředsedkyní Senátu Parlamentu České republiky.

„Soubor Mlima Jua vznikl před 12 lety a vede ho Zdeněk Melichar spolu s Martinou Mikyskovou a Františkem Pavlíkem. V současné době je Mlima Jua často doprovázena absolventy školy SVÍTÁNÍ, především vynikajícím hráčem na klavír a klarinet Pavlem Diblíkem, který je rovněž absolventem pražské Deylovy konzervatoře, a také bubeníkem Markem Stýblem nebo showmanem Honzou Antochem. Na slavnostní zahájení Cestovatelského festivalu zahraje improvizaci na lidové a etnické písně," uvedla ředitelka Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ.

Tato obecně prospěšná společnost poskytuje od roku 1992 vzdělání a navazující služby dětem a mladým lidem se zdravotním postižením v Pardubickém kraji. „Škola pořádá a podílí se na mnoha společenských, kulturních a sportovních akcích, aby podpořila integraci svých žáků a klientů do běžné společnosti, což se jí daří. Ve škole působí tři umělecké soubory: taneční soubor Amare, muzikoterapeutický sbor Mlima Jua a soubor břišních tanečnic Lami´ah," sdělila zástupkyně ředitelky školy SVÍTÁNÍ Markéta Hujerová.