Planety sluneční soustavy: Merkur se objevuje koncem týdne večer nízko nad jihozápadem. Prochází souhvězdím Kozoroha, pozorovací podmínky se budou postupně zlepšovat. Velmi jasná Venuše vychází ráno kolem čtvrt na šest, je stále nejjasnějším objektem ranní oblohy. Promítá se do nevýrazného souhvězdí Hadonoše. Načervenalý Mars je viditelný v průběhu celé noci, najdeme jej snadno v souhvězdí Býka. Saturn vychází kolem půl deváté večer, pohybuje se ve Lvu. Planety Uran (ve Vodnáři) a Neptun (v Kozorohu) jsou viditelné dalekohledem večer po setmění.

Zajímavé úkazy: Na noční obloze jsou stále i menšími dalekohledy pozorovatelné dvě výrazné komety. Kometa 17/P Holmes je viditelná poblíž proměnné hvězdy Algol v souhvězdí Persea, kometa 8P/Tuttle se pohybuje souhvězdím Ryb, počátkem týdne se přesune do Velryby. Pozorování nebude rušit Měsíc.

Během tohoto týdne budou na ranní obloze dobře pozorovatelné přelety Mezinárodní vesmírné stanice ISS. Bližší informace o průletech stanice nad naším územím a trajektorii letu lze získat například na stránkách: www.heavens-above.com, případně dotazem na adrese preletyiss@seznam.cz.