„Vůbec jsme netušili, že by se ministr mohl stavit u nás. Ve čtvrtek mi ale náhle zazvonil telefon, kde se mi ozvala paní z krajského úřadu a ptala se, zda by u nás mohl v pátek poobědvat ministr dopravy a dalších zhruba pětadvacet lidí. Pochopitelně, že jsem neměla nic proti,“ řekla našemu Deníku vedoucí restaurace Bazalka Jana Kovářová.
V pátek, krátce po patnácté hodině, pak výprava politiků skutečně zamířila do uvedené restaurace, která byla v tu dobu pro veřejnost uzavřena.
„Již dopředu jsme se dohodli, že v tu dobu uděláme pouze uzavřenou společnost,“ uvedla vedoucí Bazalky.
Na hosty pak čekalo předem domluvené menu. Na výběr dopředu dostali hovězí, vepřové a kuřecí maso. Podle předpokladů zvolili drůbež.
„Již ve čtvrtek jsme se dohodli na tom, že připravíme hovězí vývar s knedlíčky a kuřecí plátek s dijonským přelivem. Jako zákusek byl panna cotta, neboli krém s ovocem a tiramisu.
Restaurace Bazalka, kde nyní každý pátek v rámci naší Soutěže s Deníkem večeří vždy dva výherci, prošla před obědem ministra Bárty drobnou úpravou.
„Jen jsme srazili stoly, aby seděli všichni u sebe a udělali jsme slavnostní výzdobu,“ dodala Jana Kovářová.
ČTĚTE TAKÉ:
OBRAZEM: Ministr Bárta cestoval po Pardubickém kraji