Hojně navštěvované sportoviště na pardubickém sídlišti Dukla, kde se děti učí pravidlům silničního provozu, čeká rekonstrukce za 2,5 milionu korun. Musí se však podařit třetí tendr v pořadí.

Komplexní projekt

„Je zpracovaný komplexní projekt. Bohužel bylo dvakrát zrušené výběrové řízení, protože se vždy přihlásil jen jeden zájemce. Teď běží třetí řízení. Pořád máme naději, že se to povede," sdělil Petr Kvaš z pardubické městské policie, která hřiště provozuje.
Podle Petra Kvaše by se hřiště stalo po rekonstrukci tím nejlepším dětským a dopravním hřištěm ve městě. Je pod trvalým dohledem správců a navíc oplocené. V sezoně ho denně navštěvují desítky dětí s rodiči či školní skupiny, které se zde pod dohledem strážníků učí správně pohybovat v dopravním provozu.

Hřiště doplní věž

„Počítá se s kompletním předěláním všech herních prvků, třeba na kopci se plánuje postavit věž. Za 2,5 milionu korun se už dá postavit hodně věcí," dodal Petr Kvaš.
Dopravní hřiště v lesíku na sídlišti Dukla funguje už desítky let. V roce 1999 ho převzala pod svoji správu městská policie, která jej postupně zmodernizovala.

Děti mají na hřišti k dispozici odrážedla či šlapací motokáry v různých velikostech. Dosluhující „vozový park" strážníci postupně obměňují za nový a modernější. Na hřišti jsou funkční semafory, přechody nebo kruhový objezd.
Sportoviště je rozděleno na dvě zóny. Děti nad deset let mají v jedné z nich k dispozici lanové prolézačky, řetězové houpačky a lanovou dráhu.
V zóně pro mladší děti je pískoviště, dřevěné houpačky nebo chaloupka.

„Víme, že je to oblíbené místo, kam rádi chodí rodiče se svými dětmi. Proto s napětím čekáme, jak toto třetí výběrové řízení dopadne," sdělil ředitel městské policie Rostislav Hübl.