Lídrem a kandidátem na post primátora bude předseda Pardubáků František Brendl, který byl v minulém volebním období náměstkem primátorky. Dvojkou bude bývalý starosta pátého městského obvodu Jiří Hájek a trojkou zastupitel prvního městského obvodu Jiří Lejhanec. „V těžkých dobách by se měli rozumní lidé spojovat. Doba je zlá, a to nejen na republikové úrovni, kde dochází k rehabilitaci komunistů, ale i v krajských městech, kde jsou ve vedení lidé, kteří s politikou nemají zkušenosti. Trendy velké politiky, především arogance a netransparentnost, bohužel zasahují i do naší politiky komunální,“ řekl Brendl.

„Chceme voličům nabídnout to, že nebudou muset přemýšlet nad tím, jestli jejich hlas nepropadne, jak se stává u malých stran. To je v dnešní roztříštěné a velmi polarizované společnosti to nejdůležitější,“ dodal Lejhanec.

Pardubáci společně sestaví kandidátky na všech obvodech. „Díky spojení třech politických subjektů máme dostatek kvalitních lidí, takže si můžeme vybírat,“ řekl Hájek.

DOPRAVA A SPORT
Nosnými tématy by pro sdružení měla být doprava, sport – především stavby Dukla sportovní a Letní stadion, a oživení řek. „Nechceme dělat věci polovičatě, jak se teď děje – třeba přednádraží bylo ukvapené rozhodnutí, které nesplnilo to, co jsme chtěli – plynulou dopravu a zahloubení parkoviště,“ konstatoval Hájek.

Ve volbách chce sdružení získat 15 procent hlasů. „Úspěchem musí být dvojciferné číslo,“ popsal Brendl.

Lídry kandidátek do městských obvodů a hlavní volební témata představí v červnu.