S touto větou spojil ministr dopravy Pavel Dobeš svou další politickou kariéru. V případě, že by se tato předpověď nesplnila, hodlal rezignovat.
Z Pardubic ovšem přišla na ministerstvo dobrá zpráva. Registr totiž včera fungoval bez problémů. Jen za dopoledne odbavili úředníci asi čtyřicet lidí.

Agenda běží

„Už třetí den u nás funguje registr v plném rozsahu, všechny služby jsou funkční. Jediným problémem je, že nový systém je o něco pomalejší. Přesto se nám postupně daří odbourávat nápor žádostí, které se hromadily v době, kdy systém nefungoval," uvedl vedoucí odboru dopravy pardubického magistrátu Vladimír Bakajsa.

Podobně to prý vypadá i na dalších místech republiky.

„Již od čtvrtka agenda běží, do včerejší desáté hodiny se podařilo přeregistrovat přes 1700 vozů. Navýšení ukazuje, že se zlepšila i rychlost nového centrálního registru vozidel. Odhadujeme, že se rychlost ještě zvýší, až si úředníci nový systém pořádně osahají," řekl tiskový mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák s tím, že v budoucnu by měl být systém zhruba stejně rychlý jako ten předchozí.

Nový registr vozidel se již od svého spuštění 9. července potýkal s velkými problémy. Nejprve nefungoval vůbec, poté nebylo možné provádět některé úkony nebo byla doba zpracování požadavků výrazně delší než dříve.

Lukáš Dubský