Poběží se kolem slepého ramene Labe s výhledem na Kunětickou horu. „Wings for Life World Run je nadační běh, který pomáhá získat finanční podporu na výzkum léčby poranění míchy. Letos se běží celosvětově již čtvrtý ročník. Probíhá současně v 38 zemích a pro nás se konal doposud nejblíže v Bratislavě," vysvětlil student Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice Jan Němec, který akci v Pardubicích oraganizuje.

Registrace účastníků-běžců probíhá online na webu Wings for Life World Run, kde je možné také přispět a zjistit podrobnosti: http://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/app-run-pardubice/.

Další běžecká akce se koná v úterý 9. května. Katedra tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice ve spolupráci s Univerzitním sportovním klubem pořádá Jarní proběhnutí aneb běh pro dobrou věc. „I letošní běh je určen pro všechny, kteří si chtějí zaběhat a kteří chtějí přispět sebemenší částkou malé Štěpánce z Pardubicka, která bojuje hned s několika nemocemi najednou," řekla o letošním, již třetím, ročníku charitativního běhu jeho organizátorka Lenka Doležalová z Katedry tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice.

„Štěpánku a její život, vývoj i další budoucnost ovlivňuje kombinace diagnóz, jako je hydrocephalus, epilepsie, těžká centrální hypotonie, genetická balancovaná chromosomální přestavba, hypermobilita, sluchová porucha i oční vada," dodala Lenka Doležalová.

Pro běžce jsou připraveny dvě tratě podél řeky Labe – kratší, v délce cca 3 km, a delší 10 km. Ti, kteří nemají běh v oblibě, mohou trasu projít procházkou. Startovné je dobrovolné a bude vloženo na transparentní účet Štěpánky.

Registrace účastníků univerzitního Jarního proběhnutí se uskuteční v úterý od 16 hodin u venkovních univerzitních sportovišť (Kunětická ulice, Pardubice – Stavařov), kde proběhne v 17 hodin i samotný start dobročinného běhu.