Pardubické Aquacentrum navštívilo od jeho znovuotevření, které se konalo 1. června loňského roku, 236 861 lidí. To je téměř padesátiprocentní nárůst v porovnání s návštěvností areálu před jeho rekonstrukcí.

„Taková návštěvnost je pro nás pýchou"

„Všichni jsme ze současných výsledků Aquacentra, které předčily naše očekávání, přímo nadšeni. Taková nečekaná návštěvnost je pro nás pýchou. Budeme doufat, že se v budoucnu nesetkáme s razantním propadem. Je jasné, že je vysoká návštěvnost způsobena především zvědavostí veřejnosti, jak nově rekonstruovaný areál vypadá," uvedl René Živný, předseda správní rady obecně prospěšné společnosti PAP, která je provozovatelem zmodernizovaného Aquacentra.
Kladné ohlasy přichází také ze strany odborníků, podle vedení se však pořád dají nalézt drobné rezervy.
„Aquacentrum navíc stále funguje ve zkušebním provozu. Jako předseda správní rady musím ale potvrdit výbornou spolupráci s ředitelem areálu Jiřím Vysoudilem, který má smysl pro kreativitu," sdělil René Živný.

Velkému zájmu 
se těší wellness

Současná podoba areálu se od té předchozí opravdu výrazně liší. Pro zájemce je k dispozici plavecký bazén, posilovna, zóna Aqua s vodními atrakcemi, jako jsou tobogan, divoká řeka, trojskluzavka a další. Využívána je také relaxační část wellness.

„Velmi nás překvapila denní návštěvnost wellness zóny, do které zavítá zhruba 150 lidí denně. Největší oblibě se však těší aqua zóna. Průměrný počet 400 lidí denně se o víkendech ještě zvyšuje. Na své si zde přijdou nejen děti," řekl předseda správní rady.

Celkově je areál rozdělen do pěti zón, které se nyní, po půl roce provozu, vyhodnocují.
„Předpokládáme, že se nebude jednat o nějaký závratný finanční propad, jak jsme původně očekávali. Samotné Aquacentrum ovšem nemůže být nikdy ziskové. Náklady na provoz jsou v takovém kolosu opravdu vysoké. Příjemným zjištěním pro nás však byla menší energetická náročnost budovy. Na druhou stranu jsme ještě neměli tu možnost vyzkoušet chod centra po celou topnou sezonu," nechal se slyšet René Živný.

Podle vedení PAP nadále zůstává velký potenciál ve všedních dnech v zóně Aqua. I to se podařilo částečně vyřešit akcí zóna Aqua za cenu padesátimetrového bazénu.

Všechno zlé je 
k něčemu dobré

S menšími problémy se Aquacentrum setkalo v létě.
„Letní počasí nás poněkud zklamalo, ale Pána Boha uplatit bohužel neumíme. Na druhou stranu, všechno zlé je ale k něčemu dobré. Díky menšímu počtu návštěvníků bylo možné dostatečně zatravnit letní pláž, což se po dostavbě plaveckého areálu částečně opozdilo," prozradil člen správní rady společnosti obecně prospěšné společnosti PAP Tomáš Urbánek, který dodal, že se do budoucna připravují změny v ceníku. O radikální zdražení ale prý nepůjde.

V hlavní sezoně pracovníků přibývá

Aquapark má přes šedesát vlastních zaměstnanců, kteří podle předsedy správní rady firmou doslova žijí. V době hlavní sezony je navíc přijímáno přibližně padesát brigádníků. 

Iveta Koubková