Pardubičtí hasiči si s vodou rozumějí. Už po dvanácté z ní totiž přivezli zlato.

V Praze – Tróji konal již 17. ročník raftových závodů, který pořádají pražští hasiči a Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy Praha, která zajišťovala odborné rozhodčí a připravuje ty pravé záludnosti na trati.
Na cvičném kanálu v Troji se závodilo na raftových člunech v kategorii R4 (čtyřčlenná posádka) a v kategorii R6 (šestičlenná posádka).

Tak jako každý rok hasiče z Pardubického kraje na této soutěži profesionální hasiči z Pardubic a již podruhé se přidali i další dvě družstva, a to hasiči z Chrudimi a Svitav.
V ostré konkurenci už po dvanácté zvítězili hasiči z Pardubic a to v obou kategoriích a stali se tak mistry České republiky v raftu.

Příprava? Den před

„Je to o tom, že jsme na místě už pár dní napřed. Natrénujeme si trať. Jinak přes rok netrénujeme vůbec," prozrazuje tajemství úspěchu člen vítězného týmu Oldřich Šmatera. „Další faktor je ale v tom, že posádka je několik let stejná a máme tak dokonale secvičeno. Část týmu jsou zkušení vodáci, kteří si nás vycvičili. Příští rok pojedeme zase, obhájci řady titulů nesmí na trati chybět!" vzkazuje soupeřům tým z Pardubic.

Složení posádek
Čtyřčlenná posádka – družstvo Pardubice – Richard Kubát, Aleš Doležal a Oldřich Šmatera, Marek Víšek
Čtyřčlenná posádka – družstvo Svitavy – Daniel Jansa, František Macků, Libor Kolář a Petr Sedlický
Čtyřčlenná posádka – družstvo Chrudim – Adam Pleninger, Milan Hodek, Jan Štěrba a Martin Smetánka
Šestičlenná posádka – družstvo Chrudim – Milan Hodek, Jakub Morávek, Jan Štěrba, Martin Smetánka, Miroslav Sobotka, Adam Pleninger
Šestičlenná posádka – družstvo Pardubice – Richard Kubát, Aleš Doležal, Marek Víšek, Libor Svoboda, Oldřich Šmatera, Rudolf Dubec