Zastupitelé a radní města již odsouhlasili dotace na rok 2017 ve výši přes 14,7 milionu korun z Programu podpory v sociální oblasti na sociální služby.

68 PROJEKTŮ U VEDENÍ MĚSTA USPĚLO

Finanční prostředky tak na začátku roku zajistí financování 68 projektů, které zajišťují pobytové, ambulantní nebo terénní služby například seniorům, lidem se zdravotním nebo mentálním postižením, ale i potřebným rodinám s dětmi.

„V letošním roce se nám podařilo připravit dotační pravidla a zvládnout celý proces tak, že jsme jako město schopni vyplácet dotace poskytovatelům sociálních služeb ihned po schválení rozpočtu města. Pro poskytovatele sociálních služeb, kterých jsme podpořili celkem 33, je to na začátku roku vždy velká pomoc, neboť z pohledu zajištění rozpočtu a mezd sociálních pracovníků je pro ně první kvartál daného roku vždy nejnáročnější. Na prostředky ze státního rozpočtu a od krajů musí zpravidla vždy čekat déle," sdělil náměstek pardubického primátora Jakub Rychtecký s tím, že peníze budou mít poskytovatelé na účtech již v průběhu ledna, nejpozději pak na přelomu ledna a února.

NA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY 1,5 MILIONU

„Jenom pro představu, v rámci dotací jsme letos do pečovatelské služby uvolnili téměř 1,5 milionu korun. O více než půl milionu korun jsme posílili i odlehčovací služby pro pečující rodinné příslušníky, kteří si potřebují také někdy odpočinout," informoval včera náměstek primátora Jakub Rychtecký.