Třetí pardubický městský obvod začal s letními rekonstrukcemi. Vysloužil si však kritiku za jejich pomalé tempo.

Oč jde? Ve vnitrobloku v ulici Na Drážce u čísel popisných 1565 až 1567 odstartovala rekonstrukce parkoviště a chodníků před domem.
Vybourání starého asfaltu a pokládka nové zámkové dlažby však podle nájemníků trvá dlouho. Až příliš. Podle plánu má totiž stavba, která byla zahájena prvního července, skončit za čtrnáct dní.

„Absolutně nechápu, proč by rekonstrukce malého chodníku a parkoviště ve vnitrobloku v ulici měla trvat tak dlouho. Kdyby někdo chtěl, musí být za pár dní hotová," řekl Čechoaustralan Milan Paulů, který v domě žije a postup prací tak sleduje přímo z oken svého bytu.

„Časový harmonogram prací platí sice až do října, ale nikoliv pouze pro jeden samostatný vnitroblok, ale pro celý projekt," oponoval starosta třetího městského obvodu Vítězslav Štěpánek (ODS).

Rekonstrukce vnitrobloku v ulici Na Drážce nebudí v obyvatelích dotčených domů jen nadšené pocity.

Především proto, že schody vedoucí z domovních vchodů míří do příkopu. Podle projektu má odstranění starého povrchu a položení nového chodníku ze zámkové dlažby trvat pět týdnů. A to je právě to, co obyvatele popouzí.

Pracovní tempo

„Ať se někdo, kdo je za tuto akci zodpovědný, jede podívat, jak se pracuje v Německu, Holandsku, Belgii nebo Rakousku. Jak je možné, že taková oprava má trvat tak dlouho? To přece není možné! Lidé si už teď stěžují na prašnost. Kdyby tam měla zajíždět sanitka, tak se sem pomalu ani nedostane," podotkl Milan Paulů.

Tomu se nelíbí ani pracovní výkony některých dělníků na stavbě. „Pozoruhodné je především pracovní tempo těch, co tuto rekonstrukci provádějí. Na vlastní oči jsem viděl, jak jeden z dělníků se více než tři čtvrtě hodiny opíral o loket. Možná z toho má, chudák, mozol," poznamenal Milan Paulů.

„Práce začínají kolem osmé hodiny, ve dvanáct se jde na oběd a kolem druhé odpoledne už jedou domů. Nemám ale strach, že by daňový poplatník nezaplatil jejich plnou pracovní dobu," dodal Čechoaustralan.

Výhradám rozumí

„Na místě se pokládaly obruby pro zámkovou dlažbu. To je beton a ten na správné vytvrdnutí potřebuje nějaký čas. Na druhou stranu asi rozumím některým výhradám týkajících se pracovního tempa. S připomínkami se lze obrátit na úřad našeho městského obvodu. Termíny etap jednotlivých rekonstrukcí jsou ale dány," informoval náš Deník starosta třetího pardubického městského obvodu Vítězslav Štěpánek.