Vstup zdarma, výstavy a další program nabízí Východočeské muzeum, Východočeská galerie, Galerie města Pardubic, výstavní prostor Mázhaus, krematorium a Muzeum Rosice nad Labem. „Muzejní noc zahájíme komentovanou prohlídkou výstavy Tak jsme žili ve 20. století, která mapuje proměny životního stylu v letech 1918 až 1989. Na vlně retro pokračuje i další program – výstava automobilových veteránů na nádvoří, písničky kabaretu Mravnost – marnost či retro občerstvení," pozval ředitel Východočeského muzea Tomáš Libánek.

Východočeská galerie v Pardubicích připravila workshopy a programy, jejichž koncepce vychází z rozmanitého zpracování fotografie. Návštěvníci si vyzkouší práci s camerou obscurou a vyvolávání černobílých fotografií, objeví tajemství fotogramů a light artu.
Galerie na Příhrádku zve na venkovní dětské divadlo Malý Mikuláš podle knihy Mikulášovy patálie.

Pardubické krematorium své brány otevře v době mezi 18 a 21:30 a nabídne komentovanou prohlídku velké a malé obřadní síně a dnes již nepoužívaných kremačních pecí.

V Museu MHD a železnice Rosice návštěvníky čekají zahradní železnice, parní stroj, ale i občerstvení. Chystají se také jízdy historickými vozidly.