Mnoho lidí však vyjadřuje své obavy z podoby, jakou zatím mají některé vydlážděné části centrální ulice krajského města. Především okolo kanálů je zatím dlažba hodně nevzhledná, na mnoha místech ji dokonce nahrazují drobné žulové kostky.. Vedení města ale občany uklidňuje, že současná podoba třídy Míru rozhodně není konečná.

„To určitě není konečná fáze. Máme dva zkušené odborníky, kteří dělají technický dozor, a ti by nepřevzali něco, co není dostatečně kvalitní," uvedl náměstek pardubické primátorky Jindřich Tauber, který má opravu třídy Míru na starost.

Podle náměstka primátorky Michala Koláčka je nutné na současný stav pohlížet jako na provizorium. „Nedivím se, že se o to lidé zajímají. Zatím to vypadá příšerně. Ale místa kolem kanálů ještě čekají kamenické práce," podotkl Michal Koláček.

Kvalita dosud odvedené práce překvapila i některé stavaře. „Průniky sloupů, anglických dvorečků, kanálů nebo uzávěrů vodovodních přípojek mohou u laiků vyvolat úsměv, u odborné veřejnosti bohužel údiv. Je neodpovědné nechat si něco tak amatérského dodavatelem realizovat a nepřerušit tyto práce v době, kdy škody nejsou ještě tak velké," řekl soudní znalec v oboru stavebnictví Zbyněk Veselý.