Někteří z nich se totiž vydali také na samotnou trať a uniformy vyměnili za sportovní oděv.
Mezi stovkami účastníků se muži zákona neztratili. Za vše mluví čas 1:21:51 hodin, kterého dosáhl policista krajského ředitelství Filip Lán, jenž tak obsadil celkové 69. místo a za keňským vítězem zaostal jen o necelých osmnáct minut!

Celkem bylo na trati policistů z Pardubic šest. Na trať vyrazil například držitel titulu nejlepší „dopravák" Petr Shejbal. Běh pojal sportovně  jako dopravní policista, ale i trochu pracovně.
„Dopravní opatření podél trati jsem si prohlížel jen v prvním kole. Všechno bylo v naprostém pořádku. Problém jsem nikde neviděl. A letos byla podle mého názoru i mnohem lepší trasa. Nejen, že se po ní běželo lépe, ale i z profesního hlediska bych ji takto nechal i pro příští rok, protože město paralyzovala výrazně méně," uvedl Petr Shejbal.

„Běžecky to byl příjemný den s ideálním počasím pro běh. Zaběhl jsem čas 1:49:44, což je o 9 minut a dvacet vteřin lepší výsledek než vloni. Nohy mi začaly tuhnout až tak na osmnáctém kilometru, ale to přešlo a zbylo i na finiš, takže zvažuji, jestli si příští rok nedám rovnou celý maraton," dodal Petr Shejbal.