Od února jste v Pardubickém deníku mohli sledovat boj našich čtyř soutěžících. Seriál Hubneme s deníkem a McBody fitness ale dnes končí.

Poslední společnou hodinu absolvovala naše děvčata na lekci jménem TABATA. Intenzivní cvičení ve zběsilém rytmu má za cíl posílit tělo a zvýšit kondici, a to i v případě, že už máte něco natrénováno. I tady to naše ženy ustály se ctí. Pak už jsme ale přešli k závěrečnému hodnocení. Nechme promluvit naše soutěžící.

Renata Málková (-4,2 kg): „Na váze mám dole 4 kila, z toho asi 1,5 kilo tuku. Budu pokračovat, nechci s tím přestat. Jak jsem teď nastartovaná, tak pojedu, dokud se nedostanu pod stovku. Vyhovovalo mi to, co se tady cvičilo a rozhodně to splnilo mé očekávání. Chtěla jsem přebít ten půlroční stereotyp kruhového tréninku. Nastartovala jsem se jiným cvičením, heatem, váha opět jde dolů."

Jana Nermuťová (-2,4 kg)
: „Nejvíc mi vyhovovaly heaty. Mám pocit, že ty asi pro hubnutí udělaly nejvíc. Chci pokračovat v hubnutí. Už teď mám volné kalhoty, takže výsledky opravdu pozoruji," říká Jana Nermuťová. Zhubla sice „jen" 2,4 kila, ale v bocích zmizely 3 a v pase 4 centimetry. Z naší čtveřice soutěžících tak zaznamenala největší objemové ztráty.

Lucie Smažilová (-0,6 kg)
: „Cvičení mi vyhovovalo, jsem zvyklá cvičit. Heat byl dobrý, ale udržet se ve správné tepovce a v tempu není lehké. Nevím, jak s hubnutím, ale určitě mi to navýšilo výdrž a bavila mě kombinace heatu s posilovnou. Nedělní TABATA byla také kvalitní. Zaměřím se na stravu a zkusím to ještě vylepšit. A také běháním podél Labe – jak bude hezky." Lucie měla od začátku hendikep v podobě oslabené imunity a dlouhodobé nemoci. I přesto se nevzdala a bojovala.

Michaela Bezdíčková (-4,2 kg)
: „Předtím jsem cvičila doma. Ale není to takové, jako když někam jdu. Heaty mě naučily rychle chodit s kočárem, vytáhnout fyzičku. Vyhovovala mi spíš půlhodina heatu a půlhodina posilování. Při běžné heathodině jsem nestíhala udržovat tepovou frekvenci. Vyhovovalo mi to i tím, že doma nastal režim. Přítel je automechanik, teď musí přijít domů na čas, když jde maminka cvičit. V tom bych také chtěla pokračovat, že bude mít dny, kdy se stará on. A plány do budoucna? Začíná být hezky, začnu chodit na kočárkování – stollering, což je cvičení a běhání s kočárem. Nasadím dlouhé procházky a chtěla bych se naučit běhat, protože za domem mám stezku podél Labe."

A co tomu všemu říká naše trenérka Gábina?
„Mám radost ze všech holek. Na šest týdnů, kdy jsme hubnutí plánovaly, jsou to velice dobré výsledky. Pustily se do toho všechny s vervou, a to je dobře. Podařilo se nám u nich nastartovat režim, takže teď už jen vytrvat. Všechny ale chtějí ve cvičení pokračovat, což je dobrá zpráva," říká na závěr naše trenérka Gabriela Kristlová.