Velmi úzce tento čin souvisel s Pardubicemi, které tvořily zázemí pro paraskupinu Silver A. Radistou této paraskupiny byl Jiří Potůček, který z několika míst ve východních Čechách, ale především z Ležáků, zajišťoval spojení domácího odboje s Londýnem. Jeho osud se naplnil 2. 7. 1942 mezi Rosicemi nad Labem a Trnovou, kde jej zastřelil český četník. Východočeské muzeum v Pardubicích uchovává ve svých sbírkách opasek Jiřího Potůčka. Jak se před lety podařilo zjistit pplk. Vítězslavu Hanákovi, ze seznamu osobního majetku svobodníka Jiřího Potůčka, který převzal v Londýně 29. 10. 1941 škpt. Šustr, je kromě jiného zapsán: 1 široký kožený řemen ke kalhotám s různými odznaky.

Na dalším dokladu ve Vojenském historickém archivu je uvedeno, že veškerý Potůčkův majetek převzala 23. 8. 1945 Antonie Potůčková. Někdy poté se opasek dostal do sbírek pardubického muzea, kde patří k nejcennějším exponátům, které se vztahují k pardubickému (a nejen tomu) odboji. Opasek je kožený, široký 5 centimetrů (cm), dlouhý 117 cm a síla kůže činí 3 milimetry. Je opatřen obyčejnou obdélníkovou mosaznou přezkou se dvěma bodci.

Má jedno pevné zajišťovací poutko, jedno posuvné. Co z tohoto obyčejného opasku činí unikát, je skutečnost, že je zdoben vojenskými odznaky, z nichž většina je anglického a jeden zřejmě francouzského původu. Odznaky pravděpodobně nejsou všechny. Podle několika prázdných otvorů se předpokládá, že jich bylo víc, ale některé se ztratily, když byl opasek po roce 1945 volně vystavován. Opasek Jiřího Potůčka byl od konce 2. světové války mnohokrát prezentován v Pardubicích i mimo ně.