Dolní Roveň

Český zahrádkářský svaz Dolní Roveň pořádá tradiční podzimní výstavu květin, ovoce a zeleniny v Sokolovně Dolní Roveň od 20. září od 9.00 do 18.00 hodin, v neděli 21. září od 9.00 do 17.00 hodin a v pondělí 22. září 2014 od 9.00 do 12.00 hodin. Je připraven prodej výpěstků, ostatních výrobků i zahrádkářských potřeb.

Ostřetín

Koncert Dechového orchestru Kulturního domu Holice se koná v přírodní scéně „Na Javůrce" u Ostřetína v neděli 21. září 2014 od 14.00 hodin. Jako host vystoupí dechovka „Pardubická šestka".

Svinčany

Zahrádkáři Svinčany pořádají Zahrádkářskou a chovatelskou výstavu ve Svinčanech u Přelouče, prostory Zahradnictví Kubelka a v chovatelském areálu, dnes 20. září od 8.00 do 17.00 hodin, v neděli 21. září 2014 od 8.00 do 16.00 hodin. Po celé dva dny se konají soutěže pro děti, projížďka na koni a jiné doprovodné programy. Poradenskou službu pro zahrádkáře a pěstitele bude poskytovat zahradní rádce Josef Hrstka.
Občerstvení a parkoviště je zajištěno.

Pardubice

Výstava Království za koně je na Příhrádku připravena k oslavě 140. výročí prvního dostihu Velké pardubické steeplechase z roku 1874. Na výstavě se vám představí průřez současnými i historickými fotografiemi, malbami a sochařskými díly, která téma koně uchopují každé po svém způsobu – reportérsky, realisticky, snově i ironicky. Výstava se shakespearovským názvem odkazuje také k tématu moci, soustředěné do rukou jezdce. Na výstavě na vás čeká několik zajímavých jezdeckých portrétů. Výstava bude otevřena do 2. listopadu 2014.

Pardubice

Atmosféru venkovského babího léta zažije v areál pardubického zámku, Příhrádku i Pernštýnského náměstí. Mumraj a veselí s vůní lahodných pochoutek, to budou Dožínky 2014, které dostaly podtitul Pozdní léto na vsi. K lidové veselici patří i vystoupení folklorních souborů, kapel či flašinetáře. Letošní oslava žní, řemesel i šikovných rukou vypukne v neděli dopoledne na Pernštýnském náměstí a v jednu hodinu odpoledne na zámku.

Rosice nad Labem

V létě uběhlo 175 let od chvíle, kdy přijel první vlak na naše území. Oslavy tohoto výročí se konají dnes 20. září. Pardubický spolek historie železniční dopravy nachystal pro zájemce zajímavý program. Bude otevřené Museum v Rosicích nad Labem, nebude chybět ani zahradní železnička LGB, občerstvení ve stylovém voze či výletní motoráček.

Přelouč

Již po dvacáté udělí město Cenu Františka Filipovského za nejlepší výkony dabérů. Více o akci čtete také ZDE!

Pardubice

Výstava fotografií Jana Saudka a Sáry Saudkové, které pocházejí z unikátní kolekce soukromého sběratele, se koná v prostorách suterénu rekonstruované Machoňovy pasáže v Pardubicích. Otevřeno každý den od 10 do 18 hodin, potrvá do 28. října 2014. Vstup zdarma.