Do školy se po neděli vrátí žáci z Rychnovska a Jičínska, týdenní volno si místo nich budou užívat děti z okresů Pardubice, Trutnov, Chrudim, Svitavy a Ústí nad Orlicí.

Se zimními radovánkami, na které se děti a rodiče těší, to ale vypadá všelijak. Až příliš jarní průběh dosavadní zimy potrvá i v příštím týdnu.

Po nedávné oblevě ale na horách přece jen trochu přituhlo a podmínky pro lyžaře se zlepšily.

„Máme tady krásnou inverzi. V noci mínus pět, ve dne praží slunce. Vydřená a roztátá místa uměle zasněžujeme, podmínky jsou dobré,“ hlásil Petr Kánský ze skiareálu Říčky v Orlických horách.

Zato nízko položené vleky už musely zavřít nebo alespoň omezit provoz. Vůbec se nelyžuje například v Hlinsku na Vysočině.

V nejvyšších střediscích Krkonoš jsou však sněhové podmínky opět téměř ideální.

„Máme tady od 40 do 60 centimetrů převážně technického sněhu, i přes denní teploty nad nulou není mokrý, spíše takový zmrzlý firn,“ uvedla Martina Čermáková ze skiareálu ve Špindlerově Mlýně.

Dobré podmínky pro lyžování nabízejí i sjezdovky na Medvědíně, v Harrachově, Herlíkovících, Janských Lázních, Malé Úpě a Peci pod Sněžkou. V Orlických horách je nejlepší lyžování ve zmíněných Říčkách.