Seriál Hubneme s Deníkem, který pro vás připravujeme spolu s McBody fitness v Pardubicích, se nám pomalu blíží do finále.

Naše čtyři soutěžící jsme si v předcházejících dílech představili společně s cviky, které si na ně naše lektorky přichystaly.
Zatím poslední hodinou, kterou náš tým absolvoval společně, byl opět HEAT.

Rychlá chůze na pásu je jedním z nejlepších prostředků pro dosažení kýženého hubnutí.

Znovu na HEAT

„HEAT nám ze všeho nejlépe vyhovuje při spalovacím procesu. Cílem je dosáhnout u cvičících konstantní srdeční tepové frekvence kolem 60 až 80 procent jejich osobního maxima. Při téhle jízdě takzvaně nad půl plynu se totiž lidské tělo nejlépe vypořádává s uloženými tuky. Protože nároky na tělo nejsou takové, aby organismus začal spalovat pohotovostní zásoby cukru a soustředí se právě na uložený tuk," vysvětluje postup ke spalování lektorka Gabriela Kristlová.

Srovnání váhy našich soutěžících – na začátku a při poslední společné hodině

Renata Málková 131 – 128
Lucie Smažilová 72 – 72
Michaela Bezdíčková 110 – 109,4
Jana Nermuťová 76 – 74,5

Touto lekcí jsme ostatně začínali a děvčata si většinu individuálních hodin soustředila právě na tuto aktivitu.
Však se také výsledky projevily.

Šest týdnů je na účinné hubnutí, kdy by se dařilo konstantně snižovat váhu, relativně krátká doba, ale naše děvčata už některé změny zaznamenala.

Váha? Klesá…

„Váha má klesající tendenci. Pozoruji, že mi naopak soupá výdrž. Ze začátku jsem se po půlhodině na HEATu už modlila a teď tu hodinku naštěstí dávám. To pravidelné cvičení je určitě znát," podotýká Renata Málková.

Obdobně hovoří i naše další soutěžící. „Zvládnu na tom už i běžet, což ze začátku moc nešlo. I teď při procházkách s kočárkem zjišťuji, že chodím rychleji. A už se mi podařilo zapnout dvě bundy, které jsem předtím nezapnula," pochvaluje si Michaela Bezdíčková.

„U mě by mělo jít spíš o centimetry, zatím jsem to ale nezkoušela. Teď spíš pozoruji, že se mi vrací kondice. To pravidelné cvičení je znát," říká Lucie Smažilová.

„Mám volnější kalhoty, ale ta dvě kila dole už jsou tady asi znát. I s tou výdrží jsem na tom lépe než na začátku, kondice určitě stoupla," libuje si Jana Nermuťová.
Kromě pokroků má cvičení i jiné výhody.

„Přítel teď chodí pravidelně domů, protože musí hlídat synka, když maminka chodí cvičit," usmívá se Michaela Bezdíčková.

Můžete jej nejen číst, ale i se inspirovat. Zkuste si dodat odvahy a přijít si cviky vyzkoušet. První hodinu máte v McBody zdarma!