Mimořádná autobusová linka do Přelouče a zpět, kterou platí obec pro své občany, překvapivě nepřitáhla dostatek pasažérů.

V létě jezdil mikrobus dvakrát v týdnu, pro malý zájem cestujících zastupitelé od podzimu jeho provoz omezili na čtvrtek jednou za čtrnáct dní.
Do konce roku tak pojede již jen dvakrát – a to ve čtvrtek 8. a 22. prosince.

„Pokud bude zájem stále tak malý, jak je, budeme muset v novém roce tuto službu ukončit," uvedla starostka Kladrub nad Labem Lenka Gotthardová.

Obec chtěla zavedením mimořádného autobusu vyjít vstříc občanům hlavně z místních částí Komárov a Bílé Vchynice, kde je dopravní obslužnost horší.

Jízdní řád byl koncipován tak, aby lidé měli v Přelouči asi dvě hodiny času k vyřízení návštěvy u lékaře či k nákupu, než je spoj odveze zpět. Na začátku zkušebního provozu jezdil autobus do Přelouče v pondělí ráno a ve čtvrtek po poledni.
Potom byl odjezd stanoven na čtvrtek v 16 hodin z Bílých Vchynic od točny, odkud pokračuje do Koles, do Komárova a do Kladrub.

Z Přelouče pak odjíždí zpět do Kladrub a dál v 18 hodin. Tento spoj už je zaměřen hlavně na nákupy, staví v Přelouči u dvou obchodních domů.

Více informací o spojích cestující naleznou na internetových stránkách obce Kladruby.