Uskuteční se tam totiž šestnáctý ročník výstavy s názvem Gastro.
„Zastoupeny budou i firmy s konopnými produkty, maďarskými specialitami, společnosti nabízející vybavení hotelů a restaurací, kvalitní nože, nerezové nádobí, džemy, čokolády, portská vína, čaje, vybrané druhy piva a další. Zajímavá bude jistě nabídka Originální italské školy pro přípravu pizzy," uvedla manažerka výstavy Kateřina Vozábová.

O doprovodný program se postará Labská hotelová škola Pardubice, která nabídne ukázky moderní gastronomie, barmanskou a baristickou show, prezentaci vín, ukázky zdobení perníku a samozřejmě i nejmodernější trendy cukrářského zdobení.

Kouzlení z perníku

Součástí výstavy budou i odborné semináře k moderním cukrářským trendům,  soutěž s názvem Kouzlení z perníku, Pardubické vinobraní a Soutěž restaurací, které se zúčastní pět týmů a jejich soutěžní menu bude možné zakoupit. „Hlavní surovinou bylo pro letošní rok zvoleno králičí stehno a dále musí týmy připravit restaurační moučník s hruškou," konstatovala Kateřina Vozábová. (len)