„Chtěli jsme vytvořit volný pouliční minifestival pro kolemjdoucí, oživit nádherné místo nenásilnou muzikou a zároveň třeba ukázat lidem, že folk je silně opomíjený žánr a přitom je tu dost mladých kvalitních skupin, které mají posluchačům co nabídnout,“ sdělil dramaturg akce a autor pořadu Vít Troníček, bývalý kapelník Poupat, který si na akci zahraje společně se svou novou skupinou Marien.

Pozvání na akci s názvem Folková pohlazení na Příhrádku aneb Koncert hodné muziky a skupin, které nikdo nezná, přijala i skupina Galatea. „Jde o sdružení muzikantů kolem ředitele slatiňanské základní umělecké školy Petra Šoty. Druhým hostem bude českobudějovické trio muzikantů Epy de mye, které letos zvítězilo na největším tuzemském festivalu Zahrada a suverénně postoupilo do finále Porty,“ sdělil Vít Troníček.

„První koncert vzbudil na počátku června velký zájem. V hledišti se vystřídalo kolem 300 diváků. Průběh nenarušil ani déšť. Účinkující i diváci se bleskurychle přesunuli do prostoru Špejcharu, kde koncert pokračoval v tamní galerii. V případě špatného počasí je tato mokrá varianta připravena i na tuto neděli,“ poznamenal organizátor zítřejšího programu na Příhrádku.