Oblíbeným místem nového prezidenta Miloše Zemana je sice Vysočina, ale ani Pardubický kraj určitě nepřijde zkrátka. Ostatně první Zemanova oficiální cesta po zvolení prezidentem vedla právě do Pardubic na sjezd Strany práv občanů Zemanovci (SPOZ).

„Takhle sobecky bych to ale nevnímal. Věřím, že Miloš Zeman bude na rozdíl od svého předchůdce pomáhat řešit problémy všem regionům. Již na příští týden pozval nový prezident všechny hejtmany na pracovní oběd," podotkl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Odstartoval  sportovní akci

Zeman se však do krajského města nepodíval jen kvůli úspěšným výsledkům SPOZ.
Není to tak dávno, co zde například výstřelem z pistole odstartoval významnou sportovní akci – Vinařský půlmaraton.
„Přiznám se, že jsem včerejší inauguraci nesledoval, jelikož jsem musel připravovat jednu významnou akci. Ale mohu potvrdit, že se pracuje na tom, aby se Miloš Zeman zúčastnil dalšího ročníku Vinařského půlmaratonu," uvedl pořadatel této prestižní sportovní akce Oldřich Bujnoch.

Inauguraci prezidenta si naopak přímo na nádvoří Pražského hradu užil člen SPOZ Josef Pecina.
„Jsem spokojený, organizačně to bylo velmi dobře připravené, navíc nám vyšlo i počasí. Ceremoniál jsme sledovali na Hradčanském náměstí, poté jsme se přesunuli na armádní přehlídku přímo na hradní nádvoří," konstatoval Josef Pecina, který ocenil i velkou účast příznivců Miloše Zemana.