Bez jakýchkoliv průtahů se jí v Langrově síni na radnici stala Iveta Šimková, která v předešlé době vykonávala funkci místostarostky a v posledních týdnech bohdanečské radnici šéfovala. Po třinácti letech tak v křesle bohdanečské radnice oficiálně vystřídala dlouhodobou starostku Květoslavu Jeníčkovou. Právě ta na svoji funkci rezignovala koncem března. Od té doby „vedla“ lázeňské město Iveta Šimková.

Květa Jeníčková odešla z důvodu toho, že byl zrušen odbor rozvoje města. Kontroverzní na celé situaci bylo i to, že právě tomuto odboru šéfoval její syn. Spojitosti však bývalá starostka odmítala. „Když stojím v čele města, zodpovídám za něj. V případě, že byl odbor zrušen, nemohu nést další zodpovědnost za rozvoj města, a proto rezignuji na funkci starostky,“ řekla Jeníčková na březnovém mimořádném zasedání zastupitelstva. Z politiky se však zcela nestáhla, mandát v zastupitelstvu si nadále ponechala.

Iveta Šimková se první dámou Bohdanče stala podle očekávání, neboť byla na včerejším zasedání zastupitelstva jedinou kandidátkou na tento post. „Děkuji za projevenou důvěru. Když jste mi ji dali, tak se budu snažit vést radnici co nejlépe a nezklamat vás,“ řekla Šimková po zvolení.