Kříženka belgického ovčáka Riki, o jejímž neutěšeném zdravotním stavu jsme informovali v květnu, se při účinné terapii zbavila spousty obtíží.

Riki má hormonální poruchu (nadbytek steroidních hormonů). Toto onemocnění se nazývá Cushingův syndrom. Projevuje se zvýšeným pitím a močením, zvýšenou žravostí, kožními problémy, atrofií svalstva, zvětšeným břichem.

„Léčba tohoto onemocnění je finančně náročná, a proto jsme uspořádali sbírku na léky. Díky hodným lidem, kteří přispěli na hendikepované pejsky, jsme mohli u Rikiny zahájit terapii. Všem dárcům děkujeme! Léčba je účinná, fenka vše zvládla bez problémů. Zmizelo jí velké břicho a snížil se denní příjem tekutin z osmi litrů na dva. Také laboratorní vyšetření potvrdilo úspěšnost terapie. Riki je připravena jít do adopce k hodným lidem do domečku. Udržovací léčbu jim budeme hradit i nadále ze sbírky, pokud bude dostatek financí. Nyní máme léky na tři měsíce,“ říká veterinářka Zuzana Mravíková.

Riki je v chrudimském útulku od loňského listopadu. Její původní majitelé ji nechali uvázanou u jeho plotu.

Je moc milá, hodná k dětem, nekonfliktní. Chodí bez vodítka, poslouchá. Bude dobrý společník pro osamělého člověka nebo k dětem. , Miluje kratší procházky a koupání v řece. „Byli bychom rádi, kdyby našla pána,“ doufá Zuzana Mravíková.

Sbírka nadále pokračuje. Č. účtu : 43-9390260297/0100, Variabilní symbol: 0001. Všem dárcům patří velký dík.