Přestože se počasí smilovalo a na zem už se nesype sníh, práce je stále dost. Právě kvůli tunám sněhu jsou nyní o to víc zaměstnáni také policisté či městští strážníci.

„Příslušníci městské policie se potýkají se sněhovou kalamitou na všech frontách. Kromě vycvičených specialistů při práci s motorovými pilami strážníci pomáhají při zvládání dopravy ve městě ztížené mimořádným sněhovým přívalem. Někteří řidiči nezvládají situaci a ponechávají nepojízdná vozidla téměř kde se dá. Také na nebezpečných místech, jako například v lesoparku na Dukle nebo v ostatních městských parcích, strážníci hlídkují a upozorňují procházející občany na nebezpečí, které od stromů přetížených sněhem hrozí,“ řekl včera našemu Deníku zástupce ředitele pardubické městské policie Pavel Čejka.

Najdou se však i řidiči, kteří jsou pohodlní vyházet sníh před svým domem a bezohledně tak parkují vozidla na vozovkách, které jsou již tak dost zúžené sněhovými bariérami. „Jejich vozidla se tak pochopitelně stávají nebezpečnou překážkou silničního provozu,“ dodal Pavel Čejka.

Podle policistů už zřejmě kalamita v Pardubicích odeznívá. „Momentálně žádné uzavřené silnice nejsou, všechny by měly být sjízdné,“ potvrdila našemu Deníku mluvčí pardubické policie Klára Kováčová. Podle ní došlo během dopoledne k šesti dopravním nehodám bez zranění.