Vedení města Pardubice v předchozích dnech neuspělo s reklamací, kterou podalo, jelikož se v parku po deštích tvoří velké kaluže vody. Tomu měl přitom zabránit nový drenážní systém.

„Z celkových nákladů tvořilo 73,5 milionů korun evropské dotace, 34,3 milionů pak muselo doplatit město z vlastních peněz," uvedl náměstek pardubického primátora Jiří Rozinek, který je zodpovědný za finance.

Park v centru Pardubic leží pod hladinou Chrudimky i Labe, a tak se v něm vždy držela vysoká hladina spodní vody. Tomu měl zabránit nový drenážní systém, který byl během rekonstrukce parku vybudován. Jenže už na konci loňského roku se prvních silnějších deštích ukázalo, že odvod vody z parku příliš nefunguje.

Systém drenáží

„Je potřeba si ale uvědomit, že v tomto parku byl za více než 1,6 milionu korun vybudován systém drenáží, který měl účinně odvádět povrchové vody a snižovat hladinu spodních vod. A to se evidentně nepovedlo," nechal se slyšet pardubický zastupitel Jan Linhart.

Město se rozhodlo práci reklamovat, jenže se svou stížností neuspělo.

„Konalo se reklamační řízení, které ale firma BAK neuznala. Já ovšem trvám na tom, že tam závada je," sdělil Deníku primátor Pardubic Martin Charvát s tím, že bude požadovat prověření celé situace v parku.