Také to zaznělo na diskuzním setkání, které se pod patronací europoslankyně Michaely Šojdrové příznačně uskutečnilo v pardubické kavárně Evropa.

„Potěšilo mě, když předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker vyhlásil, že chce mít ve svém týmu větší zastoupení žen," poodhalila poslankyně Evropského parlamentu Michaela Šojdrová jeden z důvodů, proč podpořila novou komisi.
Tématem diskuzního odpoledne, které organizovala za podpory Evropské lidové strany, byla ale hlavně problematika nezaměstnanosti. Michaela Šojdrová připomněla, že do roku 2020 dosáhne zaměstnanosti 75 %.

Ohrožené skupiny

Tomu odpovídá i množství programů, které mají ulehčit hledání místa těm, co patří mezi nejohroženější skupiny – ženy po mateřské dovolené, absolventi škol a senioři nad 50 let věku. Za pozornost podle Šojdrové stojí především program Záruky za mladé.

Europoslankyně také přidala svou osobní zkušenost s tím, když jako bývalá ředitelka odboru České školní inspekce umožnila svým dvěma podřízeným – matkám malých dětí – pracovat z domu. „Nejen že tzv. home office neznamenal nižší pracovní výkony, ale naopak umožnil těmto ženám pracovat v klidu a s mnohem větším nasazením," zdůraznila Michaela Šojdrová. To je podle ní jedna z možností, jak matkám umožnit snadnější zapojení se do pracovního procesu.
O uplatnění žen na trhu práce se vyjádřila také socioložka Jiřina Šiklová, která je proti zavedení kvót pro ženy.

Pardubické diskuze na téma Nezaměstnanosti se účastnila i místopředsedkyně Senátu Miluše Horská a socioložka Jiřina Šiklová. „Měli bychom si pečlivě vyhodnocovat, ze kterých škol se absolventi bez problémů uplatňují na trhu práce a kteří absolventi mají naopak problémy," uvedla Miluše Horská na téma kvality vysokých škol.

Známá socioložka a publicistka Jiřina Šiklová se podrobněji zabývala především problematikou uplatnění žen na trhu práce. Připomněla, že do poloviny minulého století u nás nebylo běžné, že by ženy byly plnohodnotně zaměstnávány. „Tyto historické skutečnosti se dodnes projevují v mentalitě žen, které se často zbytečně podceňují. Ženy navíc musí během svého života zvládnout mnohem více sociálních rolí než jejich mužské protějšky, a i to je může při budování kariéry znevýhodňovat," podotkla Jiřina Šiklová. I přes tyto okolnosti však nositelka ocenění Žena Evropy není podporovatelkou zavedení fixních kvót pro ženy jak v politice, tak i na trhu práce.