V úterý je na programu například softball, crossminton nebo oblíbené paddleboardy. Většina aktivit má své stanoviště Na Špici, například lukostřelba je však k vyzkoušení na pardubickém zámku.

Kromě stálých stanovišť, na kterých se vystřídá na šedesát sportovních oddílů, jsou na programu i speciální akce. Ve středu bude mít autogramiádu mistr světa a bronzový medailista z olympiády ve vodním slalomu Jiří Prskavec. „Vodní slalomář zavítal do Pardubic již vloni v rámci Olympijského parku Pardubice 2016 a ani letos si tuto návštěvu nenechá ujít,“ sdělila tisková mluvčí Magistrátu města Pardubice Iveta Koubková. Autogramiáda začíná v 16 hodin na hlavním pódiu v parku Na Špici.

Na své si přijdou i milovníci jógy, a to ve čtvrtek. V 18 hodin začíná na malém nádvoří zámku open air festival jógy, vstup na něj je zdarma, jen si každý musí donést vlastní podložku.

„O víkendu program parku doplní folkový festival Pernštejnská fortuna či třetí kvalifikace na Velkou pardubickou, na kterou budou mít držitelé hracích karet vstup zdarma,“ uvedla Koubková.
Právě hrací karta je potřeba k vyzkoušení sportovních disciplín. Zakoupit si ji může každý v Turistickém infocentru nebo přímo v parku za 80 korun.

Víkend je na doprovodný program nejbohatší. V sobotu si lidé mohou zasoutěžit ve streetballu, ale pokud jim basketbal nejde, nemusí zoufat, k vidění bude i streetballová exhibice.

Organizátoři nezapomněli ani na milovníky běhání. V sobotu ve 14 hodin odstartuje běžecký závod Foxconn Run. Pro nejmenší je připravena dráha dlouhá 1,2 kilometru, dospělí pak poběží 6,3 kilometru.

Bulisová Karolína