Nyní může tento krásný kout Pardubic podpořit i veřejnost a pomoci mu v internetovém hlasování k titulu Hvězda Severovýchodu.

„Finálové hlasování o Hvězdu Severovýchodu na www.hvezdyseverovychodu končí 11. října. O půlnoci po Velké pardubické bude jasné, který z dvaceti finálových projektů, podpořených z evropských fondů, hvězdný titul získá," prozradila Nataša Hradní z tiskového úseku Magistrátu města Pardubic.

Soupeřem parku Na Špici je například revitalizace královéhradeckých Šimkových sadů, centra Semil, hlinecké památkové rezervace Betlém, Palackého náměstí v Poličce či rekonstrukce koupaliště Kníže v Jičíně.

„Jsem rád, že park Na Špici získal titul Stavba roku. Kdyby k tomu ještě přibyla Hvězda Severovýchodu, bylo by to skutečné potvrzení toho, že máme být na co pyšní. Proto by mě potěšilo, kdyby všichni, kterým se revitalizovaný park alespoň trochu líbí, pro něj hlasovali. Určitě si to zaslouží," sdělil primátor Pardubic Martin Charvát.

Soutěž, vyhlášená Regionální radou Severovýchod, hledá ten nejpřínosnější, nejzajímavější či nejpovedenější projekt, k jehož naplnění pomohly evropské peníze.

Je ovšem jasné, že v hlasování veřejnosti hraje velkou roli i srdce a patriotismus.

„Přidejte se k těm, kteří již pardubický park podpořili a pomozte mu udržet se na špici žebříčku až do konce," vyzvala Nataša Hradní. Zároveň můžete vyhrát některou ze zajímavých cen, které vám zpříjemní cestu třeba za některým z „konkurenčních" projektů.

(pad)